ECI Literatuurprijs voortaan grootste literaire prijs van Nederland en Vlaanderen.

By 11 september 2017Geen categorie, Overal

Egmond aan den Hoef, 11 september 2017 – De Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs heeft het genoegen bekend te maken dat eci het prijzengeld voor de ECI Literatuurprijs structureel verhoogt met 25.000 euro. Vanaf deze editie zullen ook de genomineerde auteurs van wie het boek niet bekroond wordt, een bedrag van 5.000 euro ontvangen. “Alle boeken op de Shortlist zijn winnaars”, aldus Jeroen van der Meulen, Hoofd Marketing & Winkel eci. Met een totaalbedrag van 85.000 euro is de ECI Literatuurprijs hiermee de grootste literaire prijs van Nederland en Vlaanderen. De bekendmaking van de Shortlist is woensdag 13 september aanstaande.

De Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie is blij met het besluit van eci het prijzengeld met 25.000 euro te verhogen. “Met meer dan 450 boeken die meedingen naar de ECI Literatuurprijs is een nominatie voor de Shortlist al een enorme prestatie. Het is belangrijk dat naast de winnaar ook de andere genomineerde auteurs zich beloond voelen”, aldus Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Stichting.

ECI Literatuurprijs
De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die tot nu toe bestond uit een bedrag van 50.000 euro, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen, dit jaar onder voorzitterschap van Thom de Graaf. De boeken moeten verschenen zijn tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2017. De prijs staat onder auspiciën van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie en wordt mede mogelijk gemaakt door eci. Doel van deze samenwerking is de genomineerde boeken en het winnende boek bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

ECI Lezersprijs
Naast de ECI Literatuurprijs wordt in samenwerking met NRC en HUMO ook de ECI Lezersprijs uitgereikt. Vijftig enthousiaste lezers uit Nederland en Vlaanderen bepalen met elkaar welk boek van de Shortlist zij het beste vinden. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro. Op de middag voorafgaand aan de uitreiking van de ECI Literatuurprijs 2017 komen de 50 leden van de Lezersjury bijeen om onder voorzitterschap van Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, hun winnaar te bepalen.

Over de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-Fictie
De Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-Fictie heeft tot doel het bevorderen van de Nederlandse letterkunde door het toekennen van een prijs; zij benoemt daartoe een onafhankelijke jury. Winnie Sorgdrager, lid van de Raad van State, is voorzitter van de Stichting.

Over eci
Eci is in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2014 heeft eci met hulp van Novamedia een doorstart gemaakt. Eci werkt vanuit de overtuiging dat lezen van boeken verrijkt, verbindt en de wereld helpt mooier te maken. Sinds 2014 is eci omgebouwd tot dé online boekwinkel waar iedereen zonder verplichtingen en op een makkelijke manier boeken kan kopen. Bij eci werken echte boekenliefhebbers die samen met specialisten lezers helpen hun volgende boek te vinden. Bovendien worden trouwe klanten beloond met 20% korting.

————————————–

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Jeroen Kans, Secretaris Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie
Tel: + 31 (0)6 811 53 722, email: secretaris@bookspotliteratuurprijs.nl

bookspotliteratuurprijs.nl
eci.nl