Op de rok van het universum

By 19 september 2016Geen categorie
Op de rok van het universum, Tonnus Oosterhoff

Tonnus Oosterhoff – Op de rok van het universum

Over het boek

In een rijkgeschakeerd mozaïek voert Tonnus Oosterhoff de kettingrokende dierenarts Roelof de Koning ten tonele. Wij volgen zijn gang door het leven en die van zijn metgezellen, babyboomers zoals hijzelf. Intussen wil deze ambitieuze roman door de bijzondere vertelwijze de chaos van het bestaan voelbaar maken. De toon is vitaal én wanhopig. De opbouw fragmentarisch; toch zijn er lange lijnen. De tekst ontroert, bedwelmt, stoot af, sleept mee, is langdradig, wekt de lachlust, verwart, zet aan het denken over de wereld… en treft de lezer ‘met het besef een broodkruimel te zijn op de rok van het universum’ (Lucebert).

Over de auteur

Tonnus Oosterhoff werkt als dichter, essayist en prozaïst aan een spetterend oeuvre, dat steeds meer bewonderaars trekt. Zijn werk is talloze malen bekroond, reeds vanaf zijn debuut Boerentijger (C. Buddingh’-prijs, 1990), met als voorlopig hoogtepunt de P.C. Hooft-prijs in 2012. In 2015 verscheen de roman Op de rok van het Universum.

Praat mee over dit boek

Geef een reactie

*